Bestel vandaag nog!
Word donateur & ambassadeur
Energie - Alles in 1 - Verzekeringen

What happens when an intruder meets a Boerboel

BREEDS
1 April 2016 / By /

In de top 10 komen van de beste waakhonden ter wereld is geen sinecure. Toch komt de Boerboel geregeld voor in de top van de lijsten die door kenners en liefhebbers van waakhonden worden gemaakt. Als we de hond beoordelen op het natuurlijke vermogen om te waken en te beschermen (dus zonder training) denken we zelfs dat de hond in de top 5 zal staan van beste waakhonden ter wereld.

De Boerboel is lid van de Molosser-familie en wordt soms ook wel de South African Mastiff genoemd. De naam Boerboel komt uit het Afrikaner en betekent ‘farmers’s dog’. Leuk om te weten is dat de achtergrond van deze hond deels in Nederland ligt. Het waren onze kolonisten die in de 16e en 17e eeuw grote Mastiff-achtige honden meebrachten naar Zuid-Afrika. Gekruist met inheemse Afrikaanse honden bracht dit de Boerboel voort die we nu kennen.

Traditioneel is de Boerboel niet alleen een waakhond maar een allround hond die gebruikt wordt door de boeren voor een aaneenschakeling van taken waaronder bijvoorbeeld het jagen op klein wild.

Soms nemen verhalen over dit ras een mythische vorm aan. Een voorbeeld hiervan is dat een Boerboel een leeuw zou kunnen verslaan in een 1 op 1 gevecht of verhalen van een Boerboel die met succes een luipaard uitschakelt.

Ook zonder de bevestiging van deze verhalen maakt de Boerboel indruk. Zoals onderstaande video laat zien brengt deze Boerboel een indringer snel op andere gedachten.

 

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

American Bulldog – Bodyguard en teddybeer
22 December 2016
De American Pitbull Terriër in Nederland
10 December 2016
Patterdaleterriër – Sunday, Bloody Sunday
20 November 2016

Leave a Reply

There are no products
X