Performance – Who is the strongest DAWG?

PURPOSE & PERFORMANCE
17 August 2016 / By /

Welke DAWG is het sterkst? Een vraag die moeilijk te beantwoorden is als je niet weet wat je aan kan en wil houden om dat te bepalen. Is het de hond die het meeste gewicht kan trekken of kijk je naar de verhouding van de hond ten opzichte van het gewicht? Met andere woorden hoeveel keer kan een hond zijn eigen gewicht trekken. We noemen deze tak van sport elk geval ‘weightpullen’.

Als we kijken naar de hond die het meeste gewicht ooit heeft getrokken is het voor zover wij hebben kunnen vinden de Engelse Mastiff Noble. Deze beresterke hond trok dit record op rails. Er wordt ook geweighpulled op luchtbanden. Verschillende ondergronden hebben verschillende records tot gevolg. Dit heeft uiteraard te maken met de verschillende weerstanden die de ondergrond biedt.

In onderstaand youtube filmpje zien we Noble zijn record breken. Het zijn niet alleen Mastiffs die deze sport beoefenen.  Er zijn veel meer rassen waar mee ‘gepulled’ wordt. De IWPA (International Weight Pull Association) laat alle rassen toe voor die eigenaren die deze tak van sport een warm hart toe dragen. In Nederland is het bij wet verboden om honden ‘voor de kar te spannen’ met uitzondering van sledehonden en honden waarvoor de eigenaren toestemming hebben aangevraagd.

Het is de kunst de hond op het commando “pull” te leren en te laten trekken. Het lokken met een speeltje zodat de hond keer op keer in het harnas klapt en zich zo een weg richting de eindstreep trekt, heeft niets te maken met de discipline van het weightpullen en kan schadelijk zijn voor de hond. Door de hond daadwerkelijk te leren trekken bepaald deze zelf zijn grens… wel zo diervriendelijk!

Wat rest is het genieten van krachtpatser Noble…Let’s kick some #ss!

 

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

De Husky – Deze Lance heeft geen doping nodig om te winnen!
22 December 2016
Signi Purpose & Performance DAWGZ
29 June 2016
Meet the 5 most athletic DAWG breeds
24 June 2016
Muscle Protein
Dog Muscle Supplement
Bully Max All-in-one pack
There are no products
X