No Purpose or Performance – Paris Hilton en haar ‘theacup’ pup

ARTICLES
27 October 2016 / By /

Dat modegrillen niet altijd even diervriendelijk zijn is niets nieuws onder de zon. Of het nu een ring is van ivoor, een konijnenpootje aan een ketting of een bontkraag op een modieuze winterjas, feit is dat er een dier is doodgemaakt. Het dier is gestorven omdat een mens de behoefte heeft er cool uit te zien… Uh correctie… denkt er cool uit te zien. Het enige geruststellende aan de zojuist genoemde voorbeelden is dat de dieren in kwestie al dood zijn en het lijden al achter de rug hebben. Laten we hopen dat ze de welverdiende rust hebben gevonden.

Paris Hilton
Anders is het bij de modegrillen van figuren als Paris Hilton. Madame Hilton is persoonlijk verantwoordelijk voor een overpopulatie aan Chihuahua’s. Op het moment dat zij het in het openbaar een Chihuahua als gadget ging dragen bij haar nauwkeurig bij elkaar gekozen kleding waren de pups van dit unieke ras, in binnen en buitenland, niet aan te slepen. Om te voldoen aan de grote vraag werd er lustig op los gefokt met alle nadelige gevolgen van dien en ging het ras hard achteruit. Het eens zo nauwkeurig gefokte rashondje met een functie (lees hier welke functie) degradeerde naar mode accessoire ten behoeve van de modegevoelige mens.

Plopper de plop
Als je denkt dat het dieptepunt bereikt is zijn er altijd mensen die een gaatje weten te boren in datzelfde dieptepunt om zo nog verder af te kunnen dalen naar een punt van nog diepere ellende. De Chihuahua kan volgens sommige mensen nog kleiner gefokt worden en erger nog, ze voegde de daad bij het woord en zo was de ‘theacup’ Chihuahua een feit. Dat het lichaampje te klein is om alle ingewanden er netjes in te laten passen… Ach, moeder natuur past zich wel aan. Als je alle ingewanden nu iets minder goed ontwikkeld past het net wel. Ja het functioneert iets minder, maar ach… zie je niks van. Schedeltje te klein voor de ogen en de hersenen? Nou en! Ziet er wel cool uit die oogjes zo naar buiten geplopt en de hersenen die tegen het schedeltje aan drukken… hoofdpijn hebben we allemaal wel eens, wat zeur je nou! Zo denkt Paris Hilton er waarschijnlijk ook over en zie hieronder haar nieuwste aanwinst.

Dood en levend leed
Als we mensen met een ‘theacup’ Chihuahua (of elke ander kapot gefokt ras) vragen of ze een bontjas willen dragen, een ivoren ring om willen doen of een konijnenpootje om de nek willen hangen, zeggen negen van de tien volmondig nee! Laat staan als je ze vraagt om een dier te doden om dat product te kunnen maken. Walgen doen ze van de gedachten en terecht want het is ook onnodig zielig. Waarom lopen diezelfde mensen dan trots rond met een hondje die jarenlang moet lijden? Is het onwetendheid of willen ze het niet weten? Vragen die vooralsnog onbeantwoord zijn gebleken als je kijkt naar de populatie rashonden.

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Overheid ‘schuldig’ aan 80-90% van de hond-gerelateerde incidenten in Nederland!
6 June 2017
DAWGZ meet DAWGZ – hoe vanzelfsprekend is het?
12 September 2016
We like those original DAWGZ
10 July 2016
Bontmand Beige
Bontmand Grijs
Bontmand Zwart
There are no products
X