Bestel vandaag nog!
Word donateur & ambassadeur
Energie - Alles in 1 - Verzekeringen

Nederlandse tanden voor buitenlandse handen

ARTICLES
12 March 2016 / By /

Hoe klein Nederland ook mag zijn in verhouding tot bijna elk ander land in de wereld. Zo groot is ons kikkerlandje als het gaat om onze exportproducten. Kaas uit Gouda, melk uit Friesland, tulpen uit de bollenstreek en natuurlijk onze manier van voetballen die in een groot deel van de wereld wordt gekopieerd of geïmporteerd.

Lekker hoor zo’n stukje kaas of een glas melk. Natuurlijk ook leuk om te bedenken dat in het buitenland mensen genieten van een bos Nederlandse tulpen of ons aantrekkelijke voetbal.

Wij hebben echter nog een exportproduct, een product met een veel belangrijkere waarde en welke letterlijk veel impact heeft. Het draagt bij aan de veiligheid op veel plekken in de wereld. Verborgen achter volkstuinen en recreatiegebieden vind je door heel Nederland KNPV (Koninklijke Nederlandse Politiehonden Vereniging) verenigingen waar particulieren in weer en wind honden trainen en klaarstomen voor het gevaarlijke politiehondenwerk.

De historie van de KNPV is rijk en de eisen die vanaf het eerste begin gestelt worden om certificaten te behalen zijn niet mals. Sinds 1907 worden alleen de beste van de beste honden geselecteerd en getraind. Waar vroeger meerdere rassen werden getraind om te werken als politiehond zijn het nu vooral de herdershonden die de dienst uitmaken bij de KNPV. De steeds strengere eisen hebben ervoor gezorgd dat vooral de kruisingen (Hollandse x Mechelse x Duitse Herder) aan de strenge eisen kunnen voldoen.

Het zijn die zelfde eisen die er voor hebben gezorgd dat er geen ander land in de wereld is die kwalitatief betere honden heeft dan wij hier in Nederland fokken en opleiden. Buitenlandse Instanties staan dan ook in de rij om tijdens Nederlandse evenementen de parels uit te zoeken om te  kunnen dienen in het buitenland. Zo komen onze Nederlandse tanden in buitenlandse handen.

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Overheid ‘schuldig’ aan 80-90% van de hond-gerelateerde incidenten in Nederland!
6 June 2017
No Purpose or Performance – Paris Hilton en haar ‘theacup’ pup
27 October 2016
DAWGZ meet DAWGZ – hoe vanzelfsprekend is het?
12 September 2016

Leave a Reply

There are no products
X