Guard Dog Sticker
On Guard Home
Security Force Sign

Chihuahua – Het gehoorapparaat van een waakhond

BREEDS
chihuahua
10 February 2016 / By /

Het was Paris Hilton die bekendheid gaf aan de van oorsprong Mexicaanse Chihuahua. Zij droeg in het openbaar een Chihuahua zoals alleen zij dat kan, als gadget. Legio vrouwen zouden haar voorbeeld volgen en kochten een Chihuahua.

Op straat kom je ze geregeld tegen met een dekentje om te beschermen tegen de Nederlandse kou. Is dat dekentje niet voorhanden is er altijd nog wel plek in de handtas. Hoe schattig dat er ook uit mag zien, heeft dit ras naast de functie van gezelschap hond nog een andere functie, die van waakhond.

Nu zal je denken “wat moet zo’n klein opdondertje nou beginnen tegen een indringer”. De Chihuahua zelf waarschijnlijk niks. Een ander verhaal wordt het als hij zijn grote vriend wakker maakt. Grote waakhonden willen nog wel eens een geluid missen als ze in diepe slaap zijn. De Chihuahua staat altijd op scherp. De Chihuahua is namelijk gezegend met een stel oren die beter zijn dan de oren van menig ander ras. Zo wordt de Chihuahua in Mexico vaak gehouden naast bijvoorbeeld een Rottweiler of zoals op de foto een Mastiff. Het is de Chihuahua die als gehoorapparaat dient voor de grote waakhond. Als die is wakker gemaakt heeft de indringer toch een groter probleem en is het te hopen dat hij of zij is uitgerust met een paar goede hardloopschoenen.

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

bulletproof-bambi
American Bulldog – Bodyguard en teddybeer
22 December 2016
pitbull-confirmation
De American Pitbull Terriër in Nederland
10 December 2016
patterdaleterrier_
Patterdaleterriër – Sunday, Bloody Sunday
20 November 2016
There are no products
X