Health – Can I keep my balls please?

HEALTH
6 August 2016 / By /

Health – Can I keep my balls please?

Ik gooi ze maar meteen op tafel… Ballen. Ik bedoel dan niet de ballen waar je DAWG mee kan spelen maar ik heb het over de ballen die reuen bij de creatie van moeder natuur hebben meegekregen. Toen ik een aantal jaar terug met mijn jonge pup het park in liep kwam ik al snel in aanraking met een groep hondeneigenaren die dagelijks samen kwam in een losloop gebied.

Eén van de eerste vragen die mij werd gesteld was wanneer ik mijn hond ging laten castreren. Ik werd wat overrompeld door die vraag aangezien ik nog nooit een reu heb gehad die ik aan deze, in mijn ogen onnodige, ingreep heb blootgesteld. Het eerste wat ik deed was de reuen bekijken in de groep loslopende honden en was verbaasd… allemaal waren zij de hormoon aanmakende knikkers ontnomen. Blijkbaar is het voor veel mensen een standaard procedure om nog jonge reuen nog voordat ze zijn uitgegroeid te ontdoen van een invloedrijk lichaamsdeel. Het zijn er twee natuurlijk, maar je begrijpt wat ik bedoel. Ik antwoordde dat ik mijn hond niet ging castreren en werd eerst verbaasd aangekeken en vervolgens kwam de reactie “maar daar wordt hij wel lekker rustig van”. Mijn antwoord, “maar ik wil helemaal geen rustige hond en daarnaast kies ik voor een stukje opvoeding”, was genoeg om het gesprek, voor wat dit onderwerp betreft, te stoppen.

Om te kijken hoe de groep stond tegenover het couperen van honden gooide ik (als voorbeeld) in de groep dat mijn hond binnenkort onder verdoving zijn oren gedeeltelijk zou verliezen. Nou de reacties waren niet van de lucht. Hoe ik het in mijn hoofd haalde om mijn schattige pup te verminken en hem een belangrijk communicatiemiddel te ontnemen. Ik zei: “pardon, u heeft twee hormoon aanmakende ballen laten verwijderen en niet om een (begrijpelijke) medische reden maar omdat u dan naar eigen zeggen een lekker rustige hond krijgt. Dat uw hond nu niet meer als reu gezien wordt door soortgenoten heeft u zeker niet bij nagedacht? Dat het ook niet echt op een teefje is gaan lijken bent u hopelijk wel met mij eens, toch? Bent u de hond meer eten gaan geven of is hij zo dik geworden van dezelfde hoeveelheid eten?”. “Antwoord: “nee, de dierenarts zei al dat hij wat dikker zou worden als ik zijn eten niet verminder… maar ja om hem nu nóg minder te geven vind ik ook zielig”.

Ik stop het gesprek op vriendelijke toon omdat ik besef dat mensen simpelweg niet verder denken dan wat ze veelal krijgen voorgeschoteld. Deze discussie hoort ook niet thuis in een recreatiegebied maar zou gevoerd moeten worden bij dierenartsen en hondenscholen. Hoe komt het dat het verwijderen van een stukje kraakbeen (het couperen) bij wet is verboden en dat castreren, een ingreep met verstrekkende verandering in het natuurlijk gedrag van de hond, wel is toegestaan? Hoe kijken de autoriteiten en dierenartsen naar deze vraag? Met de redactie van DAWGZ gaan wij opzoek naar de antwoorden. In de tweede editie van P&P DAWGZ magazine komen wij vast met onthullende antwoorden. Stay tuned!

Balls

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

DAWGZ Health – Blow off some steam!
2 September 2016
Daily Fresh – Dé verse maaltijd voor je DAWG!
22 August 2016
Licking DAWGZ – mythe van de tong
12 August 2016
Bestel vandaag nog!
Word donateur & ambassadeur
Energie - Alles in 1 - Verzekeringen
There are no products
X