All I care about is my Doberman
Cool Doberman with Sunglasses
Custom Men's Classic

Denk niet wit, denk niet zwart – de Albino

ARTICLES
552e4f346457f7430f5088d51be776e1
21 April 2016 / By /

Albinisme is zeldzaam bij dieren, zo ook bij DAWGZ. Vaak wordt een geheel witte vacht verward met Albinisme. Dit is echter in veel gevallen een misvatting. Echte albino’s hebben een erfelijke aandoening waarbij het pigment in het lichaam volledig ontbreekt. Dit is te zien aan de ogen, de vacht en de huid. In deze groep Doberman Pinschers menen wij een Albino te herkennen. Zeker weten doen we het echter niet gezien het geringe kleurverschil wat wij denken te kunnen zien. Als jij  ons van de juist informatie kunt voorzien horen we dat graag. Of we nu te maken hebben met een albino DAWG of gewoon een schitterende kleur variant van de Doberman Pinscher, de foto is in ieder geval erg mooi.

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Martijn-van-Dam-Staatsecretaris-EZkopie
Overheid ‘schuldig’ aan 80-90% van de hond-gerelateerde incidenten in Nederland!
6 June 2017
Paris Hilton
No Purpose or Performance – Paris Hilton en haar ‘theacup’ pup
27 October 2016
Roedel honden op pad met dame
DAWGZ meet DAWGZ – hoe vanzelfsprekend is het?
12 September 2016

3 Comments

  1. j van de langenberg says:

    te vinden op deze dobberman site: http://dobermanninfo.nl/algemene-ras-info-2/uiterlijk/
    Kleur
    Er bestaan twee verschillende kleur genen ​​in de Dobermann, een voor zwart (B) en een voor kleur verdunning (D). Er zijn negen mogelijke combinaties (BBDD, BBDd BbDD BbDd, BBdd, Bbdd, bbDD, bbDd, bbdd), die resulteren in vier verschillende kleuren fenotypen: zwart, rood, blauw en reebruin. De traditionele en meest voorkomende kleur treed op wanneer zowel de kleur als verdunning genen tenminste een dominant allel (d.w.z. BBDD, BBDd, BbDD or BbDd), en wordt meestal aangeduid als zwart of zwart en geelbruin (ook wel black and tan). De rode, rode roest of bruine verkleuring treed op wanneer de zwarte gen twee recessieve allelen heeft, maar de verdunningsgen tenminste een dominant allel heeft (d.w.z. bbDD, bbDd). Blauw en reebruin worden gecontroleerd door de kleur verdunningsgen. De blauwe Dobermann heeft de kleur-gen met ten minste een dominant allel en de verdunningsgen met beide recessieve allelen (d.w.z. BBdd or Bbdd). De reebruine kleur is de minst voorkomende, die zich alleen voordoet wanneer zowel de kleur als verdunningsgenen twee recessieve allelen hebben (d.w.z. bbdd). Dus, de blauwe kleur is een verdunde zwart, het reebruin is een verdunde rood. Expressie van de kleur verdunningsgen is een aandoening genaamd Color Dilution Alopecia. Hoewel niet levensbedreigend, kunnen deze honden huidproblemen ontwikkelen.

    In 1976 werd een witte Dobermann geboren en deze werd vervolgens gefokt met haar zoon, die ook werd gefokt met zijn zusjes. Deze strakke inteelt ging nog enige tijd door om de fokkers de kans te geven de mutatie op te lossen. Witte Dobermanns zijn een crème kleur met zuivere witte aftekeningen en ijzige blauwe ogen. Hoewel dit in overeenstemming is met albinisme, is de juiste karakterisering van de mutatie momenteel niet bekend. De dieren staan algemeen bekend als tyrosinase-positieve albino’s, zonder melanine in oculocutaan structuren. Deze aandoening wordt veroorzaakt door een gedeeltelijke verwijdering in het gen SLC45A2.

Comments are closed.

There are no products
X