Geteste variant - Harde Bijters Ham Kluif tot 20 KG
Durable Chew Textured Bone Kip xl
Nylabone Big Chew Beefbone

DAWGZ en Joe testen de Nylabone

HEALTH
17 March 2016 / By /

DAWGZ Review Nylabone kluif

Nylabone biedt kluiven aan in diverse maten en hardheden. Afhankelijk van het type hond kan je een keuze maken voor een geschikt type. De kluif die wij hebben getest is de Nylabone Harde Bijters Kluif – original- Voor Honden tot 30 kg

Hoe ziet de kluif eruit?

Het eerste wat opvalt is de mooie gladde vorm van het bot. De verpakking is wat gedateerd maar voldoet wel voor wat betreft de informatie die het moet geven.

Wat we wel leuk vinden aan de verpakking is de achterkant waar de heer Jan Dirk van Ginneke staat afgebeeld. Een stukje Nederlandse trots op een puur Amerikaans product.

Wat zit erin en wat doet het voor je hond?

Over de samenstelling kunnen we vrij kort zijn. Het is vervaardigd uit een hoge kwaliteit nylon wat geen gevaar oplevert voor de gezondheid van je hond mocht deze kleine stukjes binnenkrijgen. (Zorg altijd voor het juiste formaat kluif zodat een grote hond niet in een te kleine kluif kan stikken. Haal de kluif weg als het te klein is geworden voor je hond)

Het doel van de Nylabone is het gezond houden van tanden en tandvlees. Door het kauwen beschadigd het nylon waardoor het gladde oppervlak veranderd in een ruw borstelachtig oppervlak die de tanden reinigt en het tandvlees masseert.

Daarnaast is het een leuk en ontspannen tijdverdrijf voor je hond.

Wat vinden wij ervan?

Als we de kluif uit de verpakking halen zien we dat het een mooi product is wat ook lekker aanvoelt en daarnaast niet stinkt. Als onze testhond Joe ermee aan de gang gaat blijft alles in de omgeving schoon doordat het niet afgeeft.

Als we de kluif weghalen kunnen we het makkelijk schoonmaken door het af te spoelen. Je legt het daardoor makkelijk terug in de kast voor een later moment. Door het bot even in kokend water te leggen zorg je er makkelijk voor dat het weer bacteriën vrij is.

Wat vind de hond ervan?

Onze testhond Joe was uitermate blij toen wij hem de Nylabone gaven. Na een aantal dagen begon hij wel zijn interesse te verliezen in het bot omdat het toch wat minder smaak afgeeft dan een eetbaar bot. Door het bot een nacht in de brokken te laten liggen kreeg de kluif meer smaak wat direct de interesse terugbracht. Een andere optie om smaak toe te voegen is om het bot mee te koken in de bouillon.

Eindconclusie

Voordelen:

  • Reinigt tanden echt goed
  • Zorgt niet voor overgewicht doordat het niet eetbaar is
  • Schoon in huis en makkelijk te reinigen
  • Op lange termijn goedkoper dan de meeste andere kluiven

 Nadelen:

  • Bot heeft wat werk nodig om interesse van de hond te behouden
  • Hogere aanschafprijs dan veel andere kluiven

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

DAWGZ Health – Blow off some steam!
2 September 2016
Daily Fresh – Dé verse maaltijd voor je DAWG!
22 August 2016
Licking DAWGZ – mythe van de tong
12 August 2016
There are no products
X