DAWGZ love and protection – de Ovcharka

BREEDS
29 August 2016 / By /

DAWGZ love and protection: de Ovcharka

Heb je een groot huis met een flinke tuin of landgoed eromheen en kan je beveiliging gebruiken? Meet the Ovcharka! Ovcharka betekent in het Russisch ‘hond van de herder’ en kent 3 variëteiten waarvan de Kaukasische Ovcharka de meest imposante is. Dit kanon wordt gebruikt door boeren om hun vee te beschermen tegen beren, wolven en mensen met slechte bedoelingen. Daarnaast gebruikt de staat deze DAWGZ om objecten en gevangenissen te bewaken.

Het ras was tot voor kort zeer zeldzaam. Doordat boeren de honden tot wel zes maanden zelfstandig met de kudde achter laten overleven alleen de beste exemplaren en moeten de boeren de pups noodgedwongen zelf houden om als vervanging te dienen voor de honden die dit uitzonderlijk harde leven niet overleven. Het harde leven van deze honden heeft er voor gezorgd dat de Ovcharka een heel zelfstandig, hard en gezond ras is geworden doordat alleen de crème de la crème zich kan en mag voortplanten.

De staat heeft een eigen fokprogramma welke onbereikbaar is voor het publiek. In de economisch magere jaren was het voor veel russen sowieso onmogelijk extreem grote honden als de Ovcharka te onderhouden. Tegenwoordig begint de populatie Ovcharka’s gestaag te groeien. Een aantal mensen is er toch in geslaagd deze honden te bemachtigen en met succes te fokken. In Nederland zijn naar schatting zo’n 200 Ovcharka’s te vinden.

Bezint eer ge begint is bij het aanschaffen van de Ovcharka geen loze uitdrukking. Deze DAWGZ verdienen een eigenaar die weet waar hij of zij aan begint. De Ovcharka is lief voor het eigen gezin maar is in de regel extreem wantrouwend naar vreemde en twijfelt niet om in actie te komen. Het eigengereide karakter verdient een stabiele en consequente eigenaar die dit ras op waarde weet in te schatten. In de aankomende editie van Purpose & Performance DAWGZ een artikel over deze unieke hond.

Check deze video en zie de kalme maar meedogenloze DAWGZ aan het werk… hoe bedoel je 100% Purpose & Performance DAWGZ?!

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

American Bulldog – Bodyguard en teddybeer
22 December 2016
De American Pitbull Terriër in Nederland
10 December 2016
Patterdaleterriër – Sunday, Bloody Sunday
20 November 2016
Luggage Tag
Dogtag South Russian Ovcharka
Charm Bracelet set
There are no products
X