Meet the 5 most athletic DAWG breeds

PURPOSE & PERFORMANCE
24 June 2016 / By /

 

  1. 05931641ffc1b4ca23cd15caf9a7c8abDobermann Pinscher

De media’s favoriete hond om als gevaarlijk te bestempelen voordat de Pitbull die onterechte titel kreeg opgeplakt. De Doberman Pinscher is door de heer Louis Dobermann gefokt uit verschillende rassen om als waak en verdedigingshond te dienen. Deze grote en krachtige hond heeft van jongs af aan een goede begeleiding nodig. Eenmaal opgevoed is de Dobermann een fijne joggingspartner en voert gegeven opdrachten, zoals bijvoorbeeld het springen over bankjes in het park e.d., vlekkeloos uit. Hierbij komt zijn atletische vermogen geweldig tot zijn recht.

  1. Boxer

In hun jonge jaren zijn Boxers onstuimig en hebben ze geregeld moeite om met 4 poten op de grond te blijven staan. Op die momenten kan het zijn dat je de, fysiek geweldig gebouwde boxer, achter het behang kan plakken. Naarmate de jonge Boxer, na een consequente opvoeding, transformeert in een goed luisterende atleet is het alleen nog maar genieten als deze krachtpatser in beweging komt.

  1. Border Collie

De intelligente Border Collie heeft naast een geweldig atletisch vermogen een heel goed stel hersenen. Dit ras wordt geschaard onder de meest intelligente in zijn soort.  Niet voor niets heeft deze hond een doel nodig in het leven. Gefokt om schapen te hoeden is de Border Collie instaat langere tijd garant te staan voor een fysieke en mentale inspanning. Heb je geen schapen in huis zorg dan voor een vervangende taak om je hond gelukkig en mentaal stabiel te houden. Doe je dat niet dan eindig je vroeg of laat met een ‘Borderline’ Collie.

  1. Australian Shepherd 

De Australian Shepherd is net als zijn Europese neef, de Border Collie, in het bezit van een geweldig atletisch vermogen en in staat om gelijkwaardig zijn werk uit te voeren. Het verschil is echter dat er op de Australische variant een ‘uit knop’ zit. Hierdoor ontstaat er geen frustratie bij de hond wanneer hij eens geen taak te volbrengen heeft. Steeds meer mensen vallen voor de Australian Shepherd. Nu maar hopen dat hij niet té populair wordt.

  1. American Pit Bull Terriër

Met stip op nummer één staat de American Pitbull Terriër. De koning van alle honden. Deze hond is in staat de meest onmogelijke geachte fysieke prestaties te leveren. Er luidt een gezegde die al sinds 1890 met trots wordt uitgesproken; A Pitbull can do everything other breeds do… only better! Vertaald: Een Pitbull kan alles wat andere rassen doen… alleen dan beter! Van oorsprong is deze hond gefokt voor de gevechten onderling en voor het jagen op groot wild. Door dit harde leven bleven alleen de allersterkste, meest atletische en meest intelligente honden met een onnavolgbare doorzettingsvermogen in leven. Het spreekt voor zich dat een hond van dit kaliber niet geschikt is voor iedereen. Het bezitten van een American Pitbull terriër is niet alleen een geweldige ervaring maar brengt ook een grote verantwoordelijkheid met zich mee.

Bekijk hieronder een Long Jump en een High Jump van een American Pitbull Terriër:

 

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

De Husky – Deze Lance heeft geen doping nodig om te winnen!
22 December 2016
Performance – Who is the strongest DAWG?
17 August 2016
Signi Purpose & Performance DAWGZ
29 June 2016

Leave a Reply

Muscle Protein
Dog Muscle Supplement
Bully Max All-in-one pack
There are no products
X